“То буде найбільший концерт – концерт Перемоги, на котрий ми зберемось усі”, – мистецька армія Тернопіль-Київ-Харків: (Відео)

Хорові колективи з різних куточків України, співаки з Львова, Харкова, Києва та Тернополя. Сьогодні вони зібралися, аби у ці важкі, стражденні години заспівати для всіх, хто щиро вболіває, бореться за Україну, підтримати незламний дух. Їхні вільні, могутні духом голоси пронесуться по всій території нашої Батьківщини. І вже зовсім скоро вони знову зберуться. То буде найбільший концерт – концерт Перемоги України над окупантами.

24 лютого 2022 року війна чорним птахом увірвалася в Україну, принісши на своїх крилах руїни та смерть. Від кривавого меча ворожої сили полягли тисячі мирних жителів, серед яких близько півтори сотні дітей. Вони, невинно убієнні, навіки покинули своїх рідних та близьких. Їхні душі відлетіли на небо і уже там сформували ангельську армію. На землі ж за Україну, за її Волю, Свободу та Незалежність борються військова, інформаційна, волонтерська армії. Долучилася до визволителів нашої Батьківщини й мистецька армія Тернопіль-Київ-Харків.

Художній керівник академічного хору ім. В.Палкіна Харківської обласної філармонії Андрій Сиротенко каже, давно мріяв побувати у Тернополі. Мрія збулася. Та, на жаль, обставини, які призвели до її здійснення, не дають підстав радіти. І сьогодні, аби підтримати захисників, вони сформували своє мистецьке військо, яке, сподівається, підноситиме бойових дух усіх, хто прагне перемоги України над окупантами.

“Давно мріяв відвідати Тернопіль. Та причина, з якої я сьогодні тут, дуже страшна і трагічна – в нашій країні почалася війна. Я опинився у Тернополі для того, щоб отримати тут прихисток для своєї родини.

До мене звернувся голова хорового товариства Тернополя Анатолій Барановський з проханням прийняти участь у мистецькій акції з хоровими колективами Тернопільщини. І я з величезним задоволенням і вдячністю погодився.

На щастя, ми спромоглися долучити о цієї акції наших співаків з Харкова, які співають у Тернополі, Львові та інших містах України.

Хочу з величезною вдячністю запросити тернополян в наше місто-герой Харків після перемоги, для того, щоб провести там таку саму потужну, прекрасну, творчу, хорову акцію. Слава Україні!”, – зазначив Андрій Сиротенко.
Exit mobile version