Пожежі в Чорнобильській зоні – фейк: ДСНС спростувала інформацію

Фото: мережа Інтернет

У Чорнобильській Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення станом на ранок 28 березня пожежі та загорання відсутні. Про це інформує ДСНС.

“У зв’язку з поширенням неправдивої інформації у соціальних мережах та у низці ЗМІ щодо масштабних пожеж у Чорнобильській Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомляє: станом на 7:57 28 березня, відповідно до даних супутникових знімків викидів тепла та їх потужностей, пожежі та загорання в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення відсутні”, – сказано в повідомленні.

Рятувальники закликають поширювати лише перевірену інформацію та стежити за повідомленнями тільки в офіційних джерелах.

Нагадаємо, 27 березня у мережі поширили інформацію, що у зоні відчуження поблизу Чорнобильської АЕС спалахнули лісові пожежі. Українські рятувальники не можуть лідвідувати вогонь через захоплення електростанції загарбниками. Про це начебто повідомляє CNN.

У зоні відчуження Чорнобиля за допомогою супутникових знімків, зроблених Європейським космічним агентством, ніби було помічено щонайменше сім пожеж. Вогонь палав в межах 10 км від станції, що є особливо небезпечно.

Читайте також: Ракетний удар по Волині: рятувальники ліквідовують наслідки 

Exit mobile version