“Більше ніколи не говоріть, що наша армія не відповідає стандартам Альянсу”: Зеленський виступив на саміті НАТО

Володимир Зеленський дистанційно виступив на саміті НАТО. Президент наголосив, що після того, як вже місяць триває героїчна боротьба українців за свою свободу, вже ніхто не має права казати, що наші військові не відповідають стандартам Альянсу.

Як інформує “24”, президент назвав останній місяць – місяцем героїчного опору та найчорніших страждань. Він закликав Захід надати Україні військову допомогу.

“Росія вкладала шалені гроші у смерть, поки світ інвестував у життя. Але Україна тримається! Ціною тисяч життів. Ціною зруйнованих міст. Ціною майже десяти мільйонів переселенців. Три з половиною з них – вже на вашій території. На території країн НАТО”,– сказав політик.

Президент зазначив, що вже місяць просить НАТО закрити небо над Україною. Щодня РФ вбиває десятки мирних громадян і руйнує інфраструктуру.

“Я вже місяць повторюю вам про одне. Щоб рятувати людей і наші міста, Україні потрібна військова допомога – без обмежень. Як без обмежень Росія застосовує проти нас увесь свій арсенал”, – підкреслив президент.

“Це найстрашніше під час війни – не мати ясних відповідей на запити про допомогу”,– зізнався Зеленський.

Президент зауважив, що не звинувачує НАТО, адже це не його бомби скидають на нашій міста. Однак він нагадав, що Альянс ще може запобігти смертям в Україні. Для цього потрібно надати зброю.Країни НАТО повинні зрозуміти, що Росії буде мало України. Вона піде далі – у держави Балтії, Польщу тощо.

“Більше ніколи, прошу вас, ніколи не говоріть нам, що наша армія не відповідає стандартам НАТО. Ми показали, на що здатні наші стандарти, і як багато ми можемо дати загальній безпеці в Європі та світі”,– наголосив Зеленський.
Exit mobile version