“Матюки нас до перемоги не наблизять”: церква закликає забрати лайливі борди з вулиць Тернополя

Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк закликає припинити розміщувати гасла з лайкою на вулицях Тернополя. Священнослужитель переконує, що слова злоби не є продуктивними. Про це йдеться у його звідкритому зверненні.

“Зі смутком спостерігаю використання лайливих слів на рекламних білбордах. Прошу тих, хто відповідальний за розміщення текстів зі словами лайки та вульгарної лексики, усвідомити, що це читають також наші діти. Подібні написи принижують нашу людську та християнську гідність – ми не повинні цього допускати.Ставши до бою проти лютого ворога, намагаймося не переносити злобу у наші родини та в душі наших дітей. Зло само у собі не є продуктивним, воно не може нас наблизити до перемоги”, – йдеться у зверненні.

Митрополит Василій закликає всіх молитися. Він зауважує, що в цей момент людина перебуває з Богом і просить у нього мир для України, а значить Бог є з нашою країною. Також молитва об’єднує людей і дає відчуття, що ми не самі.

“Теперішній час нелегкого випробування має стати для нас, перш за все, часом особливої молитви. Молитва є могутньою духовною зброєю. Коли ти молишся, то одночасно прославляєш та поклоняєшся Богові. Ти є з Богом, а отже Бог є з тобою. Хочемо, щоби у цей момент нашої історії Бог був з Україною. Молитва об’єднує та дає відчуття, що ми не самі, саме це є найцінніша потреба для нашого народу сьогодні”, – додав митрополит.

Читайте також: Виграємо війну і поїдемо в Крим: український школяр написав зворушливий твір про свої плани на весну (Фото)

Exit mobile version