На Тернопільщині демонтують самовільні блокпости

Фото: Нацполіція

На Тернопільщині оптимізують кількість блок-постів, особливо тих, які облаштовані самовільно, без погодження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У поліції розповіли, що як зазначив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, наразі є багато нарікань щодо перешкоджанню руху авто.

«Багато отримав нарікань від волонтерів та активістів, посадовців виконавчої влади та місцевого самоврядування на те, що на дорогах забагато блокпостів і це перешкоджає руху транспорту. Як для евакуації мирних жителів в центр і на захід країни, так і для доставки гуманітарних вантажів до столиці, на схід і південь – в місця, де тривають активні бойові дії», – зазначив міністр.

З його слів, Національна поліція України та Збройні Сили України, спільно з територіальною обороною за підтримки профільних міністерств, вже проводять оптимізацію кількості блокпостів на автошляхах.«

Вважаю цілком обґрунтованими перевірки документів і автотранспорту на в’їздах у міста. При цьому на виїзд перевірка буде лише вибірковою. Тож найближчим часом буде створено перелік актуальних блокпостів. А всі, які до цього переліку не увійдуть, будуть прибрані», – запевнив Денис Монастирський.

У разі проблем із проїздом через блокпости поліцейські просять повідомляти за номером телефону 102.

Читайте також: Пальне в Україні стане дешевшим: уряд вніс відповідний законопроєкт

Exit mobile version