Один із перших російських полонених зізнався, що їхав не на навчання, а на війну (Відео)

Служба безпеки України оприлюднила відео допиту полоненого російського офіцера, який, визнає, що їхав на війну, а не на навчання. Окупант також каже, що керівництво ставило йому завдання захопити Харків за три дні і давало дозвіл стріляти у цивільних.

У коментарі під відео, оприлюдненим у телеграм-каналі СБУ, українська спецслужба зазначає, що це один із перших російських полонених, який зізнається, що їхав не на “навчання”, а на війну в Україну.

“Була команда захопити місто, окупувати всі основні дороги, перекрити виходи цивільних і зайняти Харків. Також мали дозвіл відкривати вогонь по мирному населенню і всім жителям міста”, – цитує СБУ полоненого начальника взводу.

У спецслужбі уточнили, що з цілого взводу вижив лише цей офіцер і ще один із солдатів, “і лише тому, що вони здалися в полон”.

“Тепер усі поставлені перед ворогами задачі вивчають і документують слідчі та контррозвідники СБУ”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це “спеціальною операцію”, яка має на меті “демілітаризацію і денацифікацію”. Кремль раніше заявляв, що в ході своєї так званої “операції” не чіпатиме цивільних.

Читайте також: Міноборони РФ звинуватило Україну в створенні коронавірусу

Exit mobile version