На Тернопільщині у 10 п’яних водіїв забрали авто і передали ЗСУ

На Тернопільщині у 10 п’яних водіїв конфіскували 10 автомобілів. Транспорт передали для потреб захисників. Про це повідомли в Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Нагадаємо, про перших два конфіскованих автомобілі повідомив начальник Нацполіції області Олександр Богомол 4 березня. Також тоді він зазначив, що вилучені у нетверезих водіїв авто правоохоронці повернуть власникам після завершення військових дій.

“Згідно із законодавством України про воєнний час, військова адміністрація має право реквізувати будь-яке майно, будь-яке право власності для потреб оборони. Тому, незалежно від того, хто власник автомобіля, він вилучається та надається військовим для використання в теробороні. Право власності на даний автомобіль фізична чи юридична особа не втрачає. Після завершення військових дій, цей автомобіль буде повернутий власнику. Процедура вилучення така, як при оформленні 130-ї статті Кодексу про адміністративні правопорушення: вилучається автомобіль на штрафмайданчик, при прийнятті рішення про передачу на потреби оборони цього автомобіля – актом передачі він передається. Якщо фіксується особа з ознаками сп’яніння – вимірюється рівень чи на місці або в лікувальному закладі. Якщо особа не надає можливості переконатися чи вона твереза – згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення, вона автоматично визнається такою, яка керує в нетверезому стані”, – сказав Олександр Богомол.

До слова, у воєнний стан на Тернопільщині заборонили продавати алкоголь. Як повідомив мер Тернополя Сергій Надал, заборона на продаж алкоголю поширюється на магазини, кафе, ресторани та усіх, хто розповсюджує спиртні напої на території громади та області.

Також керівництво області закликає підприємців не підіймати ціни на продукти.

Читайте також: На Тернопільщині деякі перевізники “обдирають” пасажирів

Exit mobile version