Пенсії в умовах війни – коли всі пенсіонери отримають виплати

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

Українцям нарахували вже понад 10 млн грн пенсій і 3 млн грн соціальних допомог. Наразі вирішується питання доставки коштів тим, хто отримує пенсії “на руки”, а не на картки.

Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна у телеефірі.

За словами Лазебної, фінансовий ресурс для виплат є, залишається лише вирішити питання доставки грошей. Виплати людям, які змушені були змінити своє місце проживання будуть проводитись у вигляді переказів.

Пенсії почнуть видавати з 4 березня, а соціальні допомоги – з 7-го числа.

Як українці отримуватимуть пенсії?

Раніше у Мінсоцполітики розповіли, що для тих українців, які отримують пенсії “на руки”, за місцем свого проживання, запровадженоїхнє отримання через переказ.

З одержувачем мають зв’язатися через особистий е-кабінет Пенсійного фонду для уточнення фактичного місця проживання у цих умовах.

Якщо ви отримували пенсії та субсидії через Укрпошту, та не виїжджали і знаходитесь на своєму постійному місці проживання – будь ласка, очікуйте свою пенсію, соціальну виплату або субсидію вдома, або можете забрати її у відділенні згідно зі звичайним графіком виплат від Укрпошти. Залежно від стану бойових дій можуть бути перенесені дати виплат, про що ми будемо тримати вас в курсі, але виплати обов’язково будуть. Перевірити роботу відділень Укрпошти у вашому регіоні можна за посиланням.

Читайте також: Без обмежень на використання: Рада схвалила законопроєкт про цивільну зброю

Інфографіка: Укрпошта
Exit mobile version