Україна платитиме військовослужбовцям по 100 тисяч гривень на місяць

Фото: мережа Інтернет

Українські військовослужбовці отримуватимуть по 100 тисяч гривень на місяць. Про це йдеться у постанові Кабміну.

Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів України на виконання Указів Президента сьогодні, 28 лютого.

«Про це вчора сказав Президент України Володимир Зеленський. Сьогодні рішення виконане Кабінетом міністрів. І я хочу повторити слова Президента: це робиться не для того, щоб нам сказали «дякую». Це робиться, щоб наші захисники і захисниці знали, що країна їм вдячна. Держава має гідно платити за цю важливу роботу. Окрім того, ми продовжуємо робити все для посилення нашої обороноздатності на міжнародному рівні! Дякую за підтримку всім країнам-партнерам! Слава Україні!», – додав Міністр оборони України Резніков Олексій Міністерство оборони України

Згідно постанови, додаткову винагороду в розмірі 30 000 грн в розрахунку на місяць в умовах воєнного стану виплачуватимуть:

Розмір додаткової винагороди збільшили до 100 000 грн в розрахунку на місяць, і виплатять військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів.

Сім’ям військовослужбовців, які загинули у цій війні, виплатять одноразову грошову допомогу в розмірі 15 млн грн. Цю суму розподілять рівними частками на всіх отримувачів.

Читайте також: У Тернополі всіх охочих навчатимуть основам з військової справи

Exit mobile version