Морські піхотинці і прикордонники з острова Зміїний – живі

Фото: ВМС ЗС України

Морські піхотинці та прикордордонникіи, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний – живі і з ними все добре! Про це 28 лютого повідомили у ВМС ЗС України.

Морпіхи двічі сміливо відбили напади російських окупантів. Але через брак БК вони не змогли продовжити захист острову.

Російська пропаганда намагається розкрутити “новину” про те, що начебто влада України «забула», «поховала» своїх підлеглих. Але окупанти “забули” повідомити про те, що вони повністю розтрощили інфраструктуру острову: маяк, вишки, антени, тощо. Через це зв’язок із Зміїним був перерваний.

Багаторазові спроби зв’язатися із особовим складом та дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями.

Зазначимо, що 26 лютого після повідомлення, що на о. Зміїний серед наших захисників можуть бути загиблі та поранені, до острова направили цивільне судно МПРС “Сапфір” для допомоги постраждалим. Разом з екіпажем погодились вийти отці Василь Вирозуб, Олександр Чоков та їх помічники. Але їх незаконно захопили росіяни.

Незаконне захоплення цивільного судна – некомбатанта, що не здійснювали жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права. Україна вимагає від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України. Також звертаємось до світової спільноти, до вірян усіх церков з проханням вжити усіх можливих заходів впливу на РФ задля повернення наших громадян

Читайте також: Російсько-українська війна: хроніка подій станом на 12.00 годину

Exit mobile version