Скандал у тролейбусі: у “Тернопільелектротранс” пояснили, чому у пасажирки вилучили документ (Відео)

18 лютого у Тернополі в тролейбусі №5 трапився інцидент між кондуктором та пасажиркою. За словами Олени Демчишин, працівниця комунального підприємства вилучила у неї картку тернополянина, коли та хотіла оплатити за проїзд, та ще й облаяла її. Жінка додає, це сталося одразу, як тільки вона повідомила кондуктору, що не є власником картки. Далі – у матеріалі.

Журналістам “Файного міста” Олена Демчишин розповіла, що громадським транспортом користується не часто. Зазвичай, їздить автомобілем або йде пішки. Саме тому не знає правил, запроваджених для пасажирів маршруток та тролейбусів.

Того дня жінка поспішала, тож вирішила скористатися послугами громадського транспорту. Власної картки для оплати за проїзд не мала – взяла батькову персоніфіковану карту тернополянина.

У тролейбусі я сказала кондукторці, що не знаю, як користуватися карткою, бо їду таким транспортом вперше. Попросила допомогти з проведенням оплати, повідомивши її, що це картка її батька. Кондукторка вирвала з рук картку, провела нею розрахунок і видала квиток. Однак картку не повернула, а забрала, нічого не пояснивши. Лише зазначила, що документ можна буде забрати у тролейбусному депо“, – розповідає Олена Демчишин.

За роз’ясненням ситуації журналісти “Файного міста” звернулися за коментарем до директора КП “Тернопільелектротранс” Андрія Мастюха. Керівник підприємства повідомив, що в жодному разі пасажири не мають права використовувати для проїзду будь-які чужі документи. Тож документ вилучили, аби повернути його законному власнику.

Щодо так званого квитка, про який розповідає Олена Демчишин, то це не була оплата за проїзд. Валідацію провели як підтвердження того, що пасажирка використала чужий проїзний документ.

“Пасажири у жодному разі не мають права використовувати жодні чужі документи за власними потребами – ні персональну картку, ні паспорт, ні персональне посвідчення. Якщо картка є персональною, то вона є пільговою. Пільги надаються тій особі, яка отримала цю картку. Ніхто інший не має права їх отримувати. Це чітко прописано у законі. Не знання закону не звільняє порушника від відповідальності. У громадському транспорті розміщена інформація з правила проїзду для пасажирів.

Звісно пасажирку оштрафували – за безквитковий проїзд. Вона не мала квитка. Вона мала фіксацію того, що картка була використана нею неправомірно. Цей квиток, який демонструє пасажирка, це була проведена валідація як підтвердження того, що вона використала цю карточку”, – пояснив директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.

Керівник КП “Тернопільелектротранс” також додав, що матеріали цієї справи будуть направлені на розгляд правоохоронним органам.

Читайте також: “Боронити треба ту землю, де на народився, і де отримав знання”: іноземні студенти не планують покидати Тернопіль через війну (Відео)

Exit mobile version