Міжнародні авіакомпанії призупиняють рейси до України: чи доведеться тернополянам відтермінувати політ (Відео)

 Днями ще три міжнародні авіакомпанії оголосили про зупинення більшості рейсів в Україну. Рішення про тимчасове скасування польотів пояснюють загостренням конфлікту на сході держави. Якою є ситуація з польотами авіакомпаній до України станом на 22 лютого, та чи не доведеться тернополянам відтерміновувати подорож авіатранспортом – дізнавалися кореспонденти “Файного міста”.

Інформацію про тимчасове скасування польотів до України в одній з авіакас Тернополя підтвердили. Кажуть, такий факт має місце, проте панікувати не слід.

“Насправді певний ряд авіакомпаній тимчасово призупинили польоти. Проте не над Україною, а лише до Києва. Чому? Тому що всі ми розуміємо, з якими країнами межує Україна на півночі держави. Також частково призупинили рейси до Одеси, бо знову ж таки акваторія Чорного моря. Маємо красиве море, але все ж таки ризики існують”, – каже власниця Авіакаси Нова у м.Тернопіль Тетяна Гаврон.

За словами Тетяни Гаврон, рейси авіакомпанії призупинили поки що на тиждень – з 21 лютого по 28 лютого. Що буде опісля закінчення цього терміну, прогнозувати не береться:

“Рейси припинили, зокрема, німецька, швейцарська, австрійська авіакомпанії. Ці компанії входять в один альянс. Вони, як правило, завжди приймають колективні рішення. На сьогоднішній день так.

Що буде після 28 лютого – невідомо. Жодна авіакомпанія не коментує цього. Важко спрогнозувати, що ми будемо мати станом на 1 березня.”

Що стосується робити решти аеропортів України, то вони працюють у штатному режимі.

Більше про продаж, бронювання та відтермінування авіарейсів, роботу аеропортів, а також про повернення коштів у разі відмови від польоту чи його скасування через форс-мажорні обставини – у відеоматеріалі.

Читайте також: “Україна готова “до будь-якого розвитку подій”, – Стефанчук про введення воєнного стану (Відео)

Exit mobile version