Помер літературознавець, дисидент, Герой України Іван Дзюба

Фото: Погляд

На 91-му році життя помер літературознавець, дисидент, Герой України Іван Дзюба. Про це повідомив літературознавець, політичний і громадський діяч Микола Жулинський, пише Радіо Свобода.

“Сьогодні вранці уві сні на 91 році життя відійшов за межі цього земного світу унікальна людина Іван Дзюба. Одне ім’я вже говорить багато. Багато – бо це один із лідерів національно, духовного відродження другої половини ХХ і початку ХХІ століття. Передусім Іван Дзюба – це інтелектуальний провідник і речник українського «шістдесятництва». І я сьогодні не можу не згадати слів Ліни Костенко, яка сказала, що Іван Дзюба – це людина, що завжди мала мужність говорити правду”, – сказав Микола Жулинський.

Він згадав про те, як Дзюба свого часу був відсторонений від друку, від участі у літературному і громадському житті багато років, але все ж не покинув свою творчість.

За словами Жулинського, Іван Дзюба останніми роками мав проблеми зі здоров’ям, та все одно продовжував працювати і стежити за літературним процесом і суспільно-політичним життям.

Де і коли відбудеться прощання наразі невідомо.

Читайте також: “Україна готова “до будь-якого розвитку подій”, – Стефанчук про введення воєнного стану (Відео)

Exit mobile version