На честь Героїв Небесної Сотні школярі Тернопільщини відтворили події 2014 року (Відео)

20 лютого в Україні на державному рівні увічнюють пам’ять Героїв Небесної Сотні. З метою гідного вшанування подвигу полеглих учасників Революції Гідності школярі ЗЗСО І-ІІІ ступенів с. Коцюбинці, що на Тернопільщині, зняли тематичний відеоролик, відтворюючи криваві події 2014 року. Адже саме 20 січня 2014 року в середмісті Києва загинуло найбільше учасників акції спротиву – 48 осіб. 

 Діти надзвичайно переживали і входили в роль, відтворюючи події того часу. Переконаний, що молодь дуже глибоко пройнялася цим дійством та серйозно поставилися до кожного епізоду. Ми намагалися зробити все з дотриманням карантинних норм. Відбулося три репетиції, на яких спершу очевидці, які були на Майдані розказували учням факти. На репетиціях не вистачало реквізиту та спеціальних засобів. Це не професійні актори, а звичайні школярі сільської школи, але вони зробили все, аби вийшло якнайкраще. Вважаю, що саме такі дійства мають найкращий виховний момент нашого покоління, – ділиться ініціатор ідеї та директор будинку культури у с. Коцюбинці Сагайдак Роман. 

Герої Небесної Сотні власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі Герої залишаться в пам’яті народу назавжди, є гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

Вважаю, що схожі дати варто пам’ятати, як і всіх Героїв Небесної Сотні. Під час зйомок відео в кожного були мурашки, адже ми, наче особисто проживали ті страшні події 2014 року. Після цього ще довго обговорювали всі моменти із стурбованістю та переживанням. Дорослі, школярі й маленькі дітлахи повинні повсякденно вшановувати пам’ять кожного, хто віддав своє життя за мир в нашій країні, – розповідає журналістці «Терену» один з учасників Володимир Цабан. 

Як повідомив ТЕРЕН, участь у театралізованому відтворенні подій взяло понад 20 учнів ЗЗСО І-ІІІ ступенів с Коцюбинці. По закінченню зйомки, відбувся загальношкільний захід «Небесна Сотні України – сини, що в небо відлетіли», організований Світланою Михалків.

Зйомка та монтаж: учениця 11 класу ЗЗСО І-ІІІ ступенів с Коцюбинці Олеся Миськів.

Exit mobile version