Присідали та прикривали голови руками: у школах та садочках Тернополі евакуйовували дітей (Відео)

У Тернополі, та в Україні загалом, почастішали випадки повідомлень про псевдомінування будівель та приміщень. Не оминули “мінери” й навчальні заклади. Після кожного такого повідомлення учнів та працівників шкіл та дитсадочків потрібно евакуювати.

Аби вдосконалити навики педагогічного колективу та дітей, як діяти у разі виникнення небезпечної ситуації, у школах та дитячих садочках Тернополя провели навчальну евакуацію.

Під час тренувальної евакуації тренувальний клас стоїть по всій школі, і коли пролунає три дзвінки , ми маємо зайти у класи. Кажемо всім “Увага!” і допомагаємо провести евакуацію за місцем призначення – це їдальня, спортзал або бомбосховище”, – розповідає учениця ТЗОШ №18 Марія Ваврух.

У зв’язку із можливою російською агресією у місті проводять ряд додаткових безпекових заходів, серед яких – підготовка дорослого населення, а також підготовка наймолодших тернополян. Зокрема, сьогодні у Тернополі та в усіх селах, які належать до Тернопільської громади, відбувся загальноміський захід – навчальна евакуація учнів зі шкіл та дитячих садочків у випадку надзвичайної ситуації.

Це робиться з метою відпрацювання на практиці як реально відбуватиметься вихід людей з приміщення та наскільки готові приміщення для укриття. До цього, зокрема, мають бути готовими і керівництво школи, і вчителі, і діти», – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Додамо, окрім інструктажу для дітей щодо правил поведінки під час надзвичайної ситуації та поводження з незнайомими предметами, подібні навчання будуть проведені у Тернополі і для керівників ОСББ.

Окрім того, усі охочі тернополяни зможуть пройти навчання з надання домедичної допомоги – як рятувати поранену або травмовану людину до приїзду бригади медичної допомоги.

Для ознайомлення жителів Тернопільської громади, доступний також методичний збірник «У разі надзвичайної ситуації або війни».

Як власне відбувалася навчальна евакуація ви можете побачити у відеоматеріалі “Файного міста”.

Exit mobile version