У Тернополі медики провели чоловіку унікальну операцію, яка врятувала йому життя (Відео)

Днями у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» медики провели унікальну операцію. Пацієнта доправила до лікарні бригада швидкої допомоги. Чоловік потребував термінового оперативного втручання.

“5 лютого до лікарні потрапив пацієнт з тромбозом артеріальних судин. Проблема цієї патологія полягає у своєчасній діагностиці та швидкій організації надання допомоги. Це пов’язано з тим, що таких прямих симптомів, які би говорили про дану патологію, немає.

Лікарі оперативно встановили діагноз та провели операцію, врятувавши пацієнту життя”, – каже головний лікар КНП “Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги” Ярослав Чайківський.

Ярослав Чайківський каже, захворювання, яке виявили у чоловіка, супроводжується високою летальність. За його словами, багато хірургів вважають, що лікування цієї патології немає значних перспектив.

Такі конструктивні операції є поодинокими не лише в Україні, а й за кордоном, – додає хірург Андрій Вайда.

Виконана унікальна операція, по мірках як Тернопільської області, так і по мірках України. Виконана тромбектомія із верхньої брижової артерії , відновлено кровопостачання кишечника. Нам вдалося виконати реконструкцію без жодних резекцій”, – зазначив Андрій Романович.

На сьогодні пацієнт у задовільному стані. Після десятиденного лікування чоловіка виписали і він повертається додому.

Більше – у відеоматеріалі.

Exit mobile version