Назавжди 35: у Тернополі вшановують пам’ять військового Віталія Лотоцького

Фото: Книга пам'яті полеглих за Україну

Тернопільщина вшановує пам’ять загиблого на сході військового Віталія Лотоцького. Поминальна служба за старшим сержантом відбулася сьогодні в Архикатедральному соборі Тернополя. Опісля рідні, близькі та побратими поклали квіти на могилі бійця.

Мама Віталія Галина Лотоцька просить згадати його у своїх молитвах. Вічна пам’ять і Царство Небесне для нього.

Довідково: Віталій Лотоцький народився 19 липня 1979 року у Тернополі. Служив в 128 окремій гірсько-піхотній Закарпатській бригаді Сухопутних військ Збройних Сил України.

Життя Героя України обірвалося у 2015 році: 16 лютого військовий отримав поранення на блокпосту «Балу» під  Дебальцевим. Відомо, що Віталію відірвало ногу, йому надали першу допомогу та відправили до шпиталю. Проте 17 лютого дорогою машина з пораненими потрапила під артобстріл, загинули всі, хто був в автівці. Тіло Віталія знайшли на тому місці, де розстріляли машину.

6 травня 2015 року в Тернопільській загальноосвітній школі № 22, де навчався  герой, відкрили пам’ятний стенд. А 12 листопада — меморіальну дошку на фасаді школи. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, посмертно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

18 серпня 2015 року рішенням Тернопільської міської ради Віталію Лотоцькому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Тернополя» (посмертно) — за особисту мужність і високий професіоналізм, який виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте також: Афганістан – вічний біль: у Тернополі вшанували пам’ять загиблих воїнів (Відео)

Exit mobile version