У Тернополі цілодобово освітлюватимуть вулиці

Фото: мережа Інтернет

Уже цими днями у Тернополі забезпечать цілодобове освітлення вулиць. Також обстежать, чи усі камери відеоспостереження справні. Таке рішення прийняли 14 лютого на спільній нараді міського голови Сергія Надала з керівництвом силових структур області та сил територіальної оборони.

Сергій Надал доручив КП «Тернопільміськсвітло» додатково обладнати вуличним освітленням усі можливі місця і не вимикати електроенергію вночі.

“Забезпечити цілодобову подачу освітлення в темний час доби, не вимикати електрику вночі для вуличного освітлення. Воно має бути постійно, щоб це була додаткова допомога для правоохоронців в рамках безпеки, – повідомив міський голова Тернополя.

Також мер зобов’язав перевірити, чи справно працюють усі камери спостереження, яких в місті є 565. Міське управління з надзвичайних ситуацій зобов’язали завершити маркування захисних споруд вказівниками, щоб проінформувати людей, де є укриття.

ЖЕКам та обслуговуючим компаніям доручили завершити очищення підвалів житлових будинків, аби в разі надзвичайної ситуації люди могли там перечекати.

Крім того, у місті проведуть перевірку централізованої системи оповіщення та тих засобів зв’язку, які розміщені на зупинках громадського транспорту – моніторів, вуличного радіо для своєчасного оповіщення мешканців про загрозу чи її виникнення.

“У бюджеті Тернопільської громади передбачена достатня кількість коштів, яка при необхідності буде спрямована або на потреби батальйону територіальної оборони, чи будь-якої іншої правоохоронної структури, яка буде мати у цьому необхідність в разі настання воєнного стану чи надзвичайної ситуації, – підсумував Сергій Надал. – Звертаюся до жителів Тернопільської громади з проханням зберігати спокій, орієнтуватись лише на дані офіційних джерел та бути уважними при виявленні підозрілих предметів чи осіб і відразу повідомляти про них на лінію «102»”.

Нагадаємо, при виникненні надзвичайної ситуації оповіщення населення Тернопільської громади здійснюватимуть за допомогою автоматизованої системи централізованого оповіщення з використовуватимуть сирени і радіомовлення.

Почувши сигнал сирени «Увага всім», тернополянам необхідно включити засоби інформаційного зв’язку. За їх допомогою проінформують населення про вид надзвичайної ситуації та подальший алгоритм дій. 

Для ознайомлення жителів Тернопільської громади також розробили методичний збірник «У разі надзвичайної ситуації або війни».

Читайте також: Піднімаємо прапори та виконуємо гімн: 16 лютого Президент оголосив Днем єднання 

Exit mobile version