У Тернополі управителів багатоповерхівок просять надати дані для визначення та розподілу тепла

Фото: мережа Інтернет

Управителів багатоквартирних будинків у Тернополі просять надати дані для визначення та розподілу тепла. З таким проханям звертаються в КП «Тернопільміськтеплокомуненерго».

Нагадаємо, наказом Мінрегіону від 28.12.2021 №358 внели зміни до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. Відповідно до змін, з 1 січня 2022 за опалення житлових і нежитлових приміщень та за стояки (в тому числі в приміщеннях з індивідуальним опаленням) платитимуть всі співвласники багатоквартирного будинку. Послугу розподілятимуть пропорційно до опалювальної площі приміщення споживача.

Нарахування за постачання теплоа здійснюють в цілому за розрахунковий місяць за показниками будинкового лічильника, а у разі його відсутності розраховують для будівлі в цілому за нормою споживання.

Відповідно до методики, для визначення та розподілу обсягу спожитої у будівлі теплової енергії на загальнобудинкові потреби опалення можуть застосовувати такі методи:

Також можуть застосовувати й такі підходи розрахунку:

На цій підставі, у КП  «Тернопільміськтеплокомуненерго» просять управителів багатоквартирних будинків, представників ОСББ та співвласників визначити метод нарахувань та надати комунальному підприємству теплових мереж дані, необхідні для проведення розрахунків, відповідно до форми:

Адреса будинку ____________________

Дані для визначення та розподілу обсягу теплової енергіїКількістьНаявність ізоляції труб-дівСтан ізоляції труб-дів
Загальна площа МЗК та допоміжних приміщень (незалежно від наявності опалювальних приладів) у будівлі/будинку, окрім підвалів, техпідпіль та горищ, м2 __
Довжина трубопроводів внутрішньобудинкової системи опалення у підвалах, техпідпіллях та на горищах,
(подаючого + зворотного),  м
   
Довжина трубопроводів внутрішньобудинкової системи ГВП у підвалах, техпідпіллях та на горищах, (подаючого + зворотного), м   
Довжина трубопроводів внутрішньобудинкової системи ГВП (стояки) без врахування трубопроводів у підвалах, техпідпіллях та на горищі, (подаючого + зворотного), м   

Дані станом на ___________(дата)

Посада __________________________

_______________ підпис уповноваженої особи

Примітка

Відповідно до оновленої Методики, у разі відсутності даних щодо загальних площ для розрахунків для типових будівель/будинків можуть бути застосовані площі, визначені на базі проектних площ відповідної серії будівлі/будинку.

У разі відсутності даних щодо трубопроводів внутрішньобудинкової системи ГВП для розрахунків для типових будівель/будинків можуть бути застосовані довжини, визначені на базі проектних довжин трубопроводів відповідної серії будівлі/будинку.

Дані про ізоляцію вказуються: наявна або відсутня.

Дані про стан ізоляції вказуються: порушена або не порушена.

Exit mobile version