У Тернополі викрили нелегальний цех з виготовлення сурогату алкоголю (Відео)

Виготовляли сурогат, розливали у тару та продавали за досить не погані кошти, допоки їх “бізнес” не викрили правоохоронці. У Тернополі оперативники затримали п’ятьох місцевих жителів. Тепер “бізнесменам” загрожує в’язниця.

Інформацію про незаконну діяльність тернополян поліція отримала на початку лютого. У ході перевірки дані підтвердилися.

Відомо, що сурогат виготовляли та тимчасово зберігали у двох приміщеннях. Під час викриття на території підпільного цеху було виявлено та вилучено майже півтори тисячі літрів алкоголю елітних марок.

Місцеві жителі організували “розливайку” в гаражі, а в недіючому підсобному приміщенні зберігали уже готовий товар. У двох приміщеннях оперативники карного розшуку спільно зі слідчими та дільничними виявили 1350 літрів готової продукції, розфасованої уже у більш як сто ящиків.

У так званих цехах працювало п’ятеро осіб. Чоловіки розбавляли спитосуміш, розливали її по пляшках, клеїли акциз та фірмові наліпки, а після того розвозили по магазинах та закладах громадського харчування”, – розповіли у поліції.

Під час обшуків поліцейські вилучили обладнання, барвники, понад 2000 корків, акцизні марки, фірмові етикетки, порожні пляшки та 11 блоків сигарет. Зразки алкоголю передали на експертизу. Слідчі встановлюють звідки “бізнесмени” брали продукцію для виготовлення алкоголю та з’ясовують, хто купував у них продукцію. 

Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу. Вирішується питання про оголошення підозри учасникам незаконних заробітків та обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Тернопільська місцева прокуратура. 

Exit mobile version