Цьогорічну прощу до Зарваниці присвятять ювілею Патріарха Йосифа Сліпого

Фото: мережа Інтернет

Цьогоріч прощу до Зарваницького Марійського духовного центру УГКЦ на Тернопільщині присвячують ювілею Патріарха Йосифа Сліпого.

Таке рішення прийняли на 90-ій сесії Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні, що відбулася 2-3 лютого в Патріаршому домі у Львові під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава.

“Задля належного відзначення 130-річчя з дня народження слуги Божого патріарха Йосифа Сліпого просити єпархіальних єпископів у своїх єпархіях і екзархатах організувати належне відзначення цього ювілею, а цьогорічну Всеукраїнську прощу до Зарваниці присвятити вшануванню його пам’яті”, – йдеться в постанові  Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні.

Також задля належного відзначення річниці єпархіальних єпископів закликали організувати належне відзначення ювілею у своїх єпархіях і екзархатах. 

Крім того, священникам доручили 12 і 13 лютого після Божественних Літургій відслужити поминальні Панахиди та проповідувати до вірних на тему життя і духовного подвигу Патріарха Йосифа.

Нагадаємо, 17 лютого виповнюється 130 років від дня народження блаженної пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого, який довгі десятиліття був символом переслідуваної УГКЦ. Оскільки саме тернопільська земля породила цього Пастиря, Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ молитовними та духовно-просвітницькими заходами відзначатиме цю річницю.

Читайте також: В Україні найближчим часом очікується спалах Covid-19

Exit mobile version