У “Дії” з’явилися нові послуги для українців

Фото: мережа Інтернет

У застосунку “Дія” з’явилися нові функції. Так, тепер можна буде проводити громадські опитування та генерувати довідку про несудимість. Також наразі розробляють послугу для водіїв – “шеринг” техпаспорта.

Кабмін затвердив порядок громадських опитувань через “Дію”

Так, міністерства та інші органи центральної чи місцевої виконавчої влади можуть проводити опитування “з питань державного управління у різних сферах суспільного життя” через портал “Дія” або його мобільний застосунок.

Відповідний порядок їх проведення затвердив Кабінет Міністрів постановою №90 від 7 лютого.

Згідно з документом, в опитуванні можуть брати участь користувачі “Дії” від 14 років. Організатором опитування є технічний адміністратор і власник порталу “Дія”.

Водночас, зазначається, що опитування не є голосуванням і не є виборами, а також формою публічного громадського обговорення та/або електронних консультацій із громадськістю.

Результати опитування можуть відображатися в “Дії” за згодою їх ініціаторів, які є власниками цих результатів.

У “Дія” можна згенерувати довідку про несудимість

Як повідомив Глава Мінцифри, у застосунку “Дія” з 8 лютого можна буде згенерувати довідку про несудимість – документ, який видається МВС України про те, що людина не була судима, не притягалася до кримінальної відповідальності й не перебуває у розшуку.

Цей документ необхідний для військкомату, для влаштування в деякі компанії на роботу, у разі оформлення закордонного паспорта, візи, для отримання громадянства в іншій країні, оформлення посвідки на проживання за кордоном.

У додатку “Дія” анонсовали “шеринг” техпаспорта 

7 лютого на Diia Summit Мінцифри анонсувало запуск нової послуги для всіх водіїв – “шеринг” техпаспорта у додатку “Дія”. Про це на своєму телеграм-каналі розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Наприклад, ви зможете за кілька кліків поділитися документом зі своїм чоловіком або дружиною”, – вказав він.

Михайло Федоров зазначив, що послуга вже у бета-тесті.

“Ви також можете допомогти нам зробити її ще кращою та зручнішою. Реєструйтеся на бету тут, чекайте на листи з інструкцією”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Сертифікат про бустерну дозу COVID-вакцини можна згенерувати у додатку «Дія»

Exit mobile version