Українці вимагають скасувати ДПА для учнів 4, 9 та 11 класів: петиція

Фото: мережа Інтернет

В Україні виступають з ініціативою скасувати ДПА-2022 для учнів 4-х, 9-х та 11-х класів. Відповідна петиція з’явилася на сайті електронних петицій Офісу президента.

Нагадаємо, попередніх “ковідних” років вже скасовували ці іспити для школярів, тож тепер ініціатори також цього вимагають.

“Через епідемією коронавірусу та запровадженням дистанційного навчання в областях, що знаходяться в червоних зонах, пропоную скасувати державну підсумкову атестацію для учнів четвертих, дев’ятих та одинадцятих класів у зв’язку з нееквівалентною кількістю часу для обробки та засвоєння програми учнями з такою формою навчання у школі”, – йдеться в тексті петиції.

Автор петиції переконаний, що цього року через онлайн-навчання учням, як і раніше, складно готуватися до іспиту, тому просить скасувати атестацію.

На мою думку, учням досить важко підготуватися до екзамену на дистанційній формі навчання та це буде несправедливо по відношенню до учнів, яким відмінили обов’язкове ДПА у 2021 і 2020 році, які опинилися в аналогічній ситуації”, – додає автор петиції.

До слова, петицію зареєстрували 31 січня 2022 року. Станом на7 лютого, там уже півтора тисячі голосів з 25000 необхідних. До кінця голосування залишилося 84 дні.

Читайте також: В одній з громад Тернопільщини з 7 лютого відновили очне навчання

Exit mobile version