На Тернопільщині 17-річну вагітну дівчину вигнали з дому

Фото: з допису

17-річна вагітна жителька Тернопільщини Катерина опинилася на вулиці посеред ночі. З дому на мороз її вигнали батьки хлопця, від якого вона чекає на дитину.

Про це розповіли у центрі підтримки для мам безхатченків із малюками на руках “Місто Добра”, де прихистили юнку.

За словами волонтерів, Катерину у родині батька її майбутньої дитини не прийняли. Дівчину постійно критикували та навіть застосували фізичне насилля, а згодом і вигнали на вулицю.

Рідну маму Катерини позбавили батьківських прав і вона потрапила у прийомну сім’ю у 8 років. Поки у сім’ї не було власних дітей, до Катерини ставились чудово, але, як тільки у батьків народилось рідне немовля, усе для Катерини змінилось.

“Катя чекала, аби їй виповнилось 17 років, адже прийомна мама пообіцяла їй, що дівчина зможе переїхати до рідної мами. І ось настав час знайомства з рідною мамою, сестрою та її дітьми. Катя так сподівалась нарешті відчути справжню материнську любов і ласку, відчути тепло рідних рук… Але все виявилось далеко не казкою. Мама вживала алкоголь, а рідна сестра – наркозалежна… місця для любові та підтримки просто не було”, – розповідають благодійники.

Дівчина зустріла хлопця, закохалась і хотіла створити з ним власну сім’ю. Але на заваді щастю майбутній родині стали батьки хлопця.

“Переїхавши до нього, Катя знову залишилась сама, адже рідня хлопця не прийняла її… Вважали, що вона не гідна. Постійна критика та приниження одного дня переросли у фізичне насильство, а далі сталось найгірше – Катю посеред ночі вигнали на вулицю, знаючи, що під її серцем з’явилось нове життя. Але навіть вагітність Каті не завадила родичам хлопця залишити дівчину на страшному морозі та забути про неї раз і назавжди”, – розповідають волонтери.

Після цього Катерина вирішила повернутись до помешкання рідної мами, але часті випивання її мами просто не давали жити спокійно та безпечно.

“Коли терпіння взагалі не залишилось, Катя звернулась до волонтерів і попросила допомогти знайти безпечне місце. Так Катруся опинилась у “Місті Добра”, – кажуть у Центрі підтримки.

Сьогодні Катерина проходить психологічну реабілітацію і готується стати мамою. Дівчина мріє стати майстринею манікюру.

Читайте також: Вночі у Тернополі з травмою голови ушпиталили 3-річного хлопчика 

Exit mobile version