Від завтра в Україні подорожчають пластикові пакети

Фото: мережа Інтернет

Завтра, 1 лютого, в Україні значно подорожчають пластикові пакети. Тепер мінімальна вартість такого пакету становитиме 2 гривні, йдеться у повідомленні пресслужби Мінекономіки.

Нагадаємо, відповідний закон прийняли 1 червня 2021 року і зараз його поетапно запроваджують.

“Кожен українець в середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку. Вони слугують лише декілька хвилин, а потім розкладаються понад століття, забруднюючи довкілля. Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні торбинки та дозволить захистити довкілля і здоров’я людей від шкідливого впливу мікропластику”, – сказав перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Нові ціни на пластикові пакети прописані у відповідній Постанові Кабміну. Нова фіксована вартість буде встановлена на товсті пакети (у яких товщина стінок становить понад 50 мікрометрів). У такі пакети зазвичай складають продукти в магазині, щоби нести їх додому.

З 1 лютого ціни на пластикові пакети будуть такі:

Водночас ці вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

Крім того, з 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

Читайте також:

Exit mobile version