На території Тернопільської громади доступні понад дві сотні укриттів

Фото: Тернопільська міська рада

На території Тернопільської громади є понад 200 захисних споруд. Інтерактивну карту їх розміщення презентували у Тернополі сьогодні, 27 січня.

У міській раді зазначають, у разі виникнення надзвичайної ситуації, люди можуть використані ці споруди як укриття для збереження життя та здоров’я. Мапа містить усю необхідну інформацію про види укриття, кожне з яких має відповідне позначення, про місце розташування та кількість осіб, які можуть там перебувати. 

«Важливо відзначати, що на даній карті є ті споруди, де повністю проведено інвентаризацію і вони готові для розміщення людей. У випадку надзвичайної ситуації  також рекомендується використовувати підвальні приміщення житлових будинків. Ці укриття також мають бути підготовлені, тому наразі управителі будинків мають доручення привести їх у належний стан», – повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. 

Про виникнення надзвичайної ситуації населення буде повідомлено за допомогою автоматизованої системи централізованого оповіщення з використанням сирен та радіомовлення. Рятувальники кажуть, почувши сигнал сирени «Увага всім», необхідно включити засоби інформаційного зв’язку. По телевізору та радію людям повідомлять про вид надзвичайної ситуації та подальший алгоритм дій. 

Нагадаємо, для ознайомлення також доступний методичний збірник «У разі надзвичайної ситуації або війни», знайти його можна тут.

Читайте також: Що робити та де ховатися: у Тернополі обговорили алгоритм дій у разі виникнення надзвичайної ситуації (Відео/Наживо) 

Exit mobile version