Українцям доплатять 500 гривень до “ковідної тисячі” за щеплення бустерною дозою

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Українці, які зроблять бустерну, третю дозу щеплення від коронавірусу, отримають через портал “Дія” ще 500 гривень в рамках програми “є-підтримка”. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

“Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія «бустеризації» вже стала єдиним стандартом для розвинених країн. Бустеризація – це третя, бустерна, доза вакцини, і в рамках програми «єПідтримка» буде додано ще 500 гривень – для тих громадян, які отримають третю, бустерну дозу вакцини”, – заявив Глава держави.

Нагадаємо, в Україні люди, які отримали дві дози вакцини проти коронавірусу, отримують на банківську карту 1 000 гривень допомоги. Витрати кошти можна на:

– купівлю книжок;
– квитки у кіно чи театру;
– візит до музею чи картинної галереї;
– абонемент у спортклуб;
– квитки на потяг чи літак в межах України.

Окрім цього, з 1 січня 2022 року особи, старші 60 років, зможуть придбати на ці кошти ліки.

Перевести «ковідну тисячу» в готівку чи переказати на іншу картку чи рахунки заборонено. Використати гроші можна впродовж чотирьох місяців.

Більше про умови отримання “ковідної тисячі” – у попередньому матеріалі: В Україні розпочали виплату “ковідної тисячі”: як отримати і де витратити (Інфографіка)

Читайте також: На Тернопільщині лютує “Омікрон”: понад тисяча нових хворих за добу

Exit mobile version