В імпортних помідорах, які надійшли на митний пост “Тернопіль”, знайшли комах

25 травня на митний пост «Тернопіль» надійшли 450 кілограмів імпортних помідорів. При проведенні контролю фітосанітари виявили у плодах південноамериканську томатну міль. Майже півтонни заражених помідорів привезли в автотранспорті з Туреччини.

“25 травня при проведенні фітосанітарного контролю імпортних вантажів державні інспектори відділу фітосанітарних заходів на кордоні Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Тернопільщини на митному пості «Тернопіль» Галицької митниці Держмитслужби України у вантажі помідорів виявили карантинний організм – південноамериканську томатну міль (Tuta absoluta Wier).

Вантаж прибув з Туреччини в автотранспорті загальною вагою 450 кг. До заражених помідорів будуть здійсненні фітосанітарні заходи”, – повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Довідка: південноамериканська томатна міль (Tuta absoluta Meyr) належить до небезпечних карантинних шкідників овочевих культур України. Головною рослиною – живителем південноамериканської томатної молі є томат, але вона також може пошкоджувати баклажани, картоплю та інші рослини з родини пасльонових. Гусениці шкідника можуть живитись на всіх частинах рослин томатів і пошкоджувати томати на всіх стадіях зростання. Пошкоджені рослини недостатньо розвиваються, спостерігається зупинка зростання, плоди заражаються грибковим захворюванням, які приводять до їх гниття. Втрати урожаю можуть досягти 50-100%.

Exit mobile version