На Тернопільщині зросла кількість Covid-хворих серед дітей та кисневозалежних пацієнтів (Відео)

Сьогодні у Тернополі відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Говорили про негативну тенденцію щодо Covid-19 в області. Наголосили, що окрім дорослого населення, на коронавірус почали більше хворіти й діти. Більше – у матеріалі.

Для надання медичної допомоги хворим на коронавірус зараз на території області визначено 20 лікувальних закладів, у яких розгорнуто 1608 ліжкомісць. За словами директорки департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольги Ярмоленко, усі вони стовідсотково забезпечені киснем.

Госпіталізація пацієнтів зростає. До прикладу, на минулому тижні за добу 10 січня було госпіталізовано 10 хворих, цього тижня за добу 19 січня – 86. На сьогодні в області на коронавірусну інфекцію хворіють 4988 осіб. На амбулаторному лікуванні перебувають 4344 хворих.

На сьогодні завантаженість лікарень Covid-хворими становить 40,3%, реанімаційних ліжкомісць – на 37,0%”, – повідомила Ольга Ярмоленко.

Станом на 20 січня в області на Covid-19 хворіють майже 5 тисяч людей. Зростає кількість кисневозалежних. На кисневій підтримці перебувають 422 хворих на коронавірус, що 1,9% більше, ніж за попередню добу.

“Кожен з визначених для лікування ковідних хворих медичних закладів за добу витрачає більше тонни кисню, що становить більше 20 тисяч гривень. Загалом за добу по області розхід кисню становить 10-12 тонн”, – констатує Ольга Ярмоленко

“Лютує” коронавірус не лише серед дорослого населення Побільшало випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед неповнолітніх. Так, на сьогодні інфекційне відділення Тернопільської дитячої міської лікарні заповнене на 76%. На стаціонарному лікуванні перебувають 644 особи, з яких 32 – діти. Це – на 5,7% більше, ніж за попередню добу.

Читайте також: Ситуація з Сovid погіршується. Чи запровадять на Тернопільщині додаткові умови карантину: засідання комісії (Відео/Наживо)

Exit mobile version