Львівські реставратори відновили старовині ікони з Тернопільщини (Фото)

SONY DSC

Близько 2 років тривала реставрація віднайдених у селі Мар’янівка Тернопільського району 5-ти старовинних ікон. 12 січня останні дві повернули парафії УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє пресслужба Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ

Реставрація проходила у Львові під проводом досвідчених майстрів Роксолани Мокрій та Юрія Буньо. Завдяки місцевим жертводавцям, старанням громади села на чолі з отцем Іваном Зозулею, цінні святі реліквії вдалося зберегти для наступних поколінь.

“В наступному році наша церковця відзначатиме своє 130-тиліття. Саме ця подія стане особливою нагодою подякувати Богу за духовні дари для парафії, за знахідку, кожен зможе ще раз оглянути відреставровані ікони та молитися перед ними”, – повідомляє отець Іван Зозуля.

Нагадаємо, 28 лютого 2020 року настоятель храму о. Іван Зозуля, спільно зі старшим братом Петром Костиком та майстрами, які здійснювали підготовчі роботи перекриття храму, віднайшли 126-річні ікони. Тоді о. Іван відзначив: “Радісна знахідка відкриває нам автентичну духовну спадщину нашої парафії. Що більше: ми отримали підтвердження, що головними фундаторами храму була сім’я Романа та Ксенії Малевичів. Це безумовно нові цінні знахідки для історії сакрального мистецтва УГКЦ та парафії у с. Мар’янівка”.

Священик також повідомив, що реставрація відбулася за участю комісії у справах сакрального мистецтва Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Читайте також: На Водохреще з кранів тернополян потече освячена вода (Фото)

Фото: пресслужба Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ

Exit mobile version