Новий бювет з питною водою запрацював у тернопільському парку ім.Т.Шевченка (Відео)

 У Тернополі запрацював ще один бювет. Колонку-качалку з безоплатною питною водою встановили у парку ім. Тараса Шевченка. Відкриття та освячення бювету відбулося сьогодні, 19 січня, на Водохреще.

На відміну від встановлених раніше бюветів, у цьому немає кнопки, натиснувши яку, вода текла самостійно. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Олега Соколовського, таке рішення прийняли через те, що із бювету на бульварі Куліша тернополяни настільки багато води почали брати, що почався промисловий забір. А бювет на це не розрахований.

Відновлення роботи свердловин та ремонт альтанок біля бюветів проводилися за кошти місцевого бюджету.

Бювет відремонтувала та люди знову почали масово набирати воду. Колонка знову не працює. Ще один прикрий випадок трапився нещодавно на бульварі Данила Галицького. Там у бюветі натиснули кнопку, набрали воду і пішли. Вода текла півдня, допоки її не виключили наші працівники. Адже для того, щоб вода перестала текти, необхідно ще раз натиснути кнопку. Споживач води цього не зробив.Тому зараз думаємо встановлювати у місті колонки-качалки нового типу”, – зазначив Олег Соколовський.

Загалом, на сьогодні у Тернополі бювети встановили на вулиці Юності, на бульварах Пантелеймона Куліша і Данила Галицького. У 2022-23 роках планують збудувати колонки-качалки на вулицях Громницького, Лепкого, Петлюри та у парку Національного Відродження.

Читайте також: У Тернополі з січня подорожчала холодна вода

Exit mobile version