На дорогах Тернопільщини працювали понад 100 одиниць снігоочищувальної техніки

Фото: ТМР

Хуртовина та снігопад накрили Тернопільщину минулої доби. В ніч з 17 на 18 січня випав 5-сантиметровий шар снігу. Сильний вітер утворював перемети, тож снігоочищувуальна техніка працювала у посиленому режимі.

Так, на дорогах області працювали 144 одиниці техніки.

“Було залучено 78 КДМ (комбінована дорожня машина – ред.), 6 автогрейдерів, 3 трактори Т-150 і 29 навантажувачів. Дороги патрулювали 28 екіпажів. Станом на 6 ранку на дороги області висипали 2409 т протиожеледної суміші піску та солі.
Проїзд державними автошляхами забезпечено. Покриття чорне, мокре”, – повідомляють у Службі автомобільних доріг у Тернопільській області.

До слова, у Тернополі через хуртовину, пориви вітру та ожеледицю комунальні служби і підрядні організації вночі, 18 січня, також працювали у посиленому режимі.

“Механізоване очищення та посипання доріг, тротуарів і зупинок громадського транспорту в центральній частині Тернополя, у мікрорайоні Новий Світ, на масивах «Східний» і «Сонячний», в Промисловому районі, Старому Парку, «Канаді», Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади здійснювало 26 одиниць спецтранспорту та дорожні працівники підрядної організації ТзОВ «Техно-Буд-Центр».
Ще вісім одиниць снігоочисної техніки ТМШРБ «Міськшляхрембуд» працювало вночі у мікрорайоні «Дружба»”, – інформують у міській раді.

Роботи з очищення і посипання протиожеледними матеріалами дворів та міжквартальних проїздів у Тернополі повинні забезпечувати управителі багатоквартирних будинків.

Дізнатися, хто відповідальний за ту чи іншу територію можна на Інтерактивній карті відповідальності.

Також нагадуємо, у Службі автомобільних доріг у Тернопільській області цілодобово працює диспетчер. Водії, які потрапили у пригоду на державних дорогах, можуть звернутися по допомогу за телефонами: +380673544383, +380352524150.

Також наголошуємо, що негоду можна перечекати на спеціальних майданчиках. Передусім це стосується водіїв вантажівок. У Тернопільській області їх 38 (2 з яких – для легкових авто). Відшукати їх допоможуть інформаційні панно та мапа за посиланням: https://bit.ly/3FLqldG

Читайте також: Майже три десятки ДТП трапились за добу на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version