“Рукавиці купи, маски свої, а замість 600 гривень/день – “кісточка” у 450″, – тернополянка про роботу у місцевому супермаркеті

“Хочу справедливості. Невже я так багато хочу. Хочу працювати і отримувати хорошу зарплату”, – написала у соцмережі Фейсбук Оксана Масюк. Жінка розповіла, що влаштувалася на роботу в один із супермаркетів Тернополя. Проте, коли прийшов час розрахунку за виконану працю, вона не отримала обіцяної роботодавцем заробітної плати.

“Хочу розповісти цікавий факт про магазин новус на тарнавського. На даний момент я тут працюю. Коли я йшла на цей магазин працювати пообіцяли 600 грн. в день у зв’язку із карантином. Але керівництво магазину вирішило по іншому. Нащо платити людям ті карантин ні. Ліпше дати тільки зарплату і ще кісточку у вигляді 450 грн. За карантин. Невже здоров’я касира оцінюжться зараз у 450 грн? Люди це просто смішно. Я вже не кажу про захист в цьому магазині. Рукавички купи бо на 3 розміри більші дають. Маски свої. Дезінфектири ви що просто смішно. Хлорка з водою розбавлені. Я хочу щоб люди знали про таке хамське ставлення до людей. Ми так само в зоні ризику як і медики. Весь день люди дихають на нас. Я незнаю хто з покупців хворий а хто ні. Люди будьте обережні якщо йдете в магазин новус на тарнавського там сьогодні дуже злий колектив”, – написала Оксана Масюк.

За роз’ясненням цієї ситуації журналісти “Файного міста” звернулися до роботодавця Оксани Масюк – керуючої супермаркетом “NOVUS express” у Тернополі Марії Войцищук.

“Так, у нас дійсно працювала жінка на ім’я Оксана Масюк. Проте не довго. Про цю ситуацію із заробітною платою чую вперше. Працівниця при розрахунку про це нічого нам не говорила.

Коли почалася ситуація з коронавірусом, у нас виникла потреба у працівниках. Людей, які працювали у “гострий” період було значно менше. Оскільки обсяг роботи залишився таким же, як був до пандемії, а кількість працівників зменшилася, то ми збільшили працюючим заробітну плату на цей період. У той же час було оголошено набір працівників. При прийомі на роботу було обговорено, що за березень заробітна плата становитиме 600грн/день, проте надалі вона повернеться до попереднього рівня. Так і сталося, за березень ми виплатили, як домовлялися, а за квітень – заробітна плата + преміальні. Всі це знали і розуміли, це було обговорено одразу, що збільшена зарплата буде лише за березень.

Разом з пані Оксаною у той час до нас на роботу прийшли ще три людини. І ні з ким із них до сьогодні не виникло проблем, звільнилася за власним бажанням тільки Оксана Масюк”, – розповіла керуюча супермаркетом Марія Войцищук.

Стосовно засобів індивідуального захисту, які за словами Оксани Масюк, доводилося купувати за власні кошти, то Марія Антонівна цей факт заперечила. За словами керуючої супермаркетом, рукавиці надавалися – різних розмірів, а щодо масок, то вони були звичайні марлеві. Хто не хотів такі носити, то й міг, звісно, придбати таку маску, яка була довподоби. Проте звичайні марлеві маски були у достатній кількості. Для дезінфекцій ж рук використовували засіб “АХД-200”.

Exit mobile version