На Тернопільщині закінчились “пакунки малюка”: що робити та коли відновлять видачу

У тернопільських пологових будинках припинили видачу “пакунків малюка”. Комлектів для новонароджених немає. Угода на їх постачання, укладена Департаментом соціального захисту населення Тернопільської ОДА, діяла до березня включно та була повністю виконана. “Пакунки малюка” отримали 8 тисяч 660 матусь.

“Була укладена угода на постачання «пакунків малюка», яка діяла до березня 2020 року включно. Дана угода була виконана повністю, в Тернопільську область надійшло 8660 «пакунків малюка», залишків яких частково вистачило для забезпечення пакунками після завершення дії угоди”, – каже директор Департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський.

На сьогодні головним розпорядником коштів є Міністерство соціальної політики України. За інформацією МСПУ, міністерством проводяться тендерні процедури щодо подальшої закупівлі «пакунків малюка». Поставка в пологові відділення закладів охорони здоров’я областей відбудеться відразу ж після завершення відповідних процедур.

“Заявникам, відповідно до Порядку забезпечення одноразовою допомогою «пакунок малюка», гарантується право у разі не отримання таких пакунків у закладах охорони здоров’я, отримати їх через місцеве управління соціального захисту населення після їх надходження. Для цього у пологових будинках закладів охорони здоров’я видається довідка про неотримання пакунку, яка подається разом із заявою до управління соціального захисту за місцем проживання. Станом на 20 травня цього року в місцевих управліннях є 131 заява для отримання «Пакунків малюка»”, – додає Вадим Андрійович.

У разі відсутності в родопомічному закладі області “пакунка малюка” на день виписки новонародженої дитини батькам рекомендують звертатися із заявою, поданою у паперовій або електронній формі. До управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання/перебування новонародженої дитини потрібно також надати довідку про неотримання “пакунку малюка”, видану в родопомічному закладі.

Exit mobile version