Понад 10 тисяч гривень поцупили у жителя Тернопільщини

Фото: мережа Інтернет

Понад 10 000 гривень втратив з банківського рахунку житель Збаражчини. Як повідомили у поліції, чоловік продавав через інтернет товар й натрапив на афериста, який привласнив всі його заощадження.

“Заявник розповів, що до нього телефонував псевдопокупець та запевнив про намір придбати майно. Зловмисник надіслав йому фішингове посилання, за яким краянин ввів свої банківські дані. За лічені хвилини йому прийшли сповіщення про списання з банківського рахунку залишкових коштів. За допомогою він звернувся до поліцейських”, – інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

За даним фактом слідчі відділення поліції № 4 м. Збараж розпочали досудове розслідування відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

У поліції нагадують, що зазвичай посилання на фішингові ресурси надходить електронною поштою або у месенджерах.

“Такі ресурси можуть повністю копіювати дизайн інтернет-магазинів, банків, платформ оголошень, сервісів обміну валют, служб доставки тощо. За посиланням необхідно вказати дані банківської картки (номер та термін дії картки, PIN та СVV-код), а також конфіденційні дані будь-то дата народження, дівоче прізвище матері, логіни та паролі від різних ресурсів тощо”, – додають у ГУНП у Тернопільській області.

Аби не потрапити на гачок аферистів, правоохоронці рекомендують громадянам:

Читайте також: В Україні можуть істотно подорожчати бензин та дизель – експерт 

П’яний водій скоїв 2 ДТП у Тернополі, один з потерпілих – у лікарні (Фото)

Exit mobile version