В Україні дозволили бустерну вакцинацію проти COVID-19: як записатися на щеплення

Фото: мережа Інтернет

На бустерну вакцинацію проти COVID-19 можуть записатися всі дорослі українці, які вже отримали два щеплення. Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб від дати її введення.

Про це повідомляється на офіційному каналі медичної інформаційної системи Helsi.

“Від моменту другої має пройти щонайменше 6 місяців. Бустерна доза “додасть” до сертифікату про вакцинацію 270 днів”, – йдеться у повідомленні.

Дізнатися, скільки часу минуло від останньої вакцинації проти коронавірусу, можна на порталі Helsi в розділі “Мої вакцинації”. Для бустерної дози МОЗ рекомендує Moderna або Comirnaty від Pfizer.

Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано також вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Де можна вакцинуватися проти Covid-19 у Тернополі?

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Мешканцям Тернопільської громади можна щепитися проти COVID-19 в одному із нищезазначених центрів вакцинації:

Нагадаємо, два додаткових тимчасових пункти щеплень розгорнули також на залізничному вокзалі та центральному автовокзалі Тернополя, де імунізацію можна пройти вакцинами AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer-BioNTech. Графік роботи – з 10:00 до 16:00 год.

Читайте також: На залізничному та авто- вокзалах Тернополя відкрили пункти вакцинації проти Covid-19 (Відео-Інфографіка)

Також, аби зробити процес вакцинації максимально безпечним, швидким та зручним для місцевих жителів, у місті забезпечено можливість онлайн-запису у будь-який із стаціонарних пунктів щеплення.

Зробити це можна на офіційному сайті КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» https://www.medical.te.ua.

Читаййте також: У МОЗ розширили список професій для обов’язкової вакцинації від Covid-19: брифінг (Наживо/Відео)

Exit mobile version