Загубилася дитина – що робити: поліціанти пояснили батькам як діяти

Фото з відкритих джерел

Як діяти, якщо дитина загубилася? Перш за все тернопільські поліцейські закликають батьків навчити малюків правил, які допоможуть їх відшукати. Також радять не забувати про “холодний” розум. Адже збереження спокою та чітке розуміння послідовності дій є найдієвішими помічниками у такій ситуації.

Різдвяні свята у розпалі, батьки з дітками поспішають до різних святкових локацій, тож слід особливо пильно стежити за дітьми. Як не загубити дитину в натовпі та що робити, якщо ви все ж втратили її з поля зору:

 – збираючись у місця скупчення людей, старайтеся одягнути дитину у яскравий одяг;

– у натовпі міцно тримайте дитину за руку;

 – поясніть малюкам, що натовп не місце для ігор, тому не слід  відходити чи відбігати від батьків без попередження;

 – завчасно перевірте, чи знає вона своє прізвище, адресу, номер телефону одного з батьків. Малолітнім варто покласти у кишеню записку з такими даними;

 – за можливості придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором;

 – обов’язково тренуйте вдома ситуації, коли дитина губиться — вона має чітко знати, як діяти, вчіть дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася, голосно кликати на допомогу;

 – якщо ви з дитиною йдете у якесь конкретне, вже відоме місце, домовтеся, де вона має вас чекати, якщо ви втратите одне одного з поля зору;

 – обов’язково розповідайте дітям, що першими до кого вони можуть звертатися про допомогу –це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми. Дитина має знати, що не можна нікуди йти з чужою людиною, що б їй не говорили й не обіцяли.

Правоохоронці зазначають, ніколи не лякайте дитину поліцією. У дитини виробляється страх, і якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися за допомогою до патрульних.

Також поліціанти радять батькам бути пильними, не залишати малолітніх дітей без нагляду навіть на мить. Якщо ж трапилося так, що малюк загубився, не зволікати та одразу повідомити в поліцію.

Читайте також: У Тернополі діти пішли на плавання і пропали: хлопців знайшли – у сусідній області

Exit mobile version