Сніжинки із соломи руками маленьких тернополян: майстер-клас із виготовлення (Відео)

Новорічно-різдвяні свята приносять у кожен дім неповторне відчуття казки та сповнення всіх заповітних мрій. Люди заздалегідь готуються до Нового року та Різдва Христового, прикрашають домівки, готують смачні страви. Не залишаються без заняття й маленькі тернополяни. Напередодні Різдва вони навчалися виготовляти сніжинки, та не з паперу, як вже звикли, а і з соломи. Жовті зірочки, створені руками маленьких хлопчиків та дівчаток, по-особливому виблискують на світлі, випромінюючи ствердну віру у дива.

Долучитися до виготовлення сніжок із соломи міг кожен маленький житель Тернопільської громади. Майстер-клас для дітей провели майстри Тернопільської школи народних ремесел. Кажуть, важливо, аби діти уміли створити щось власноруч.

“Майстер-класи у нашій школі відбуваються регулярно, сьогодні це – лозоплетіння. Взяти участь може кожен охочий. Зазвичай майстер-класи приурочений певній події чи то святу”, – каже заступник директора з навчально-виховної роботи Школи народних ремесел м.Тернопіль Тетяна Жмурко.

Аби створити сніжинку з соломи, спочатку потрібно підготувати необхідні матеріали. На виготовлення одного виробу діти затрачають в середньому одну годину.

“Сьогодні ми робимо сніжинки із соломи. Зараз готуємо матеріали. Спочатку потрібно підготовити палички із соломи. Потім їх залити гарячою водою, аби вони стали гнучкими.

Мені подобається відвідувати майстер-класи, багато чого дізнаюся. Приходжу, коли маю вільний час”, – каже учасник майстер-класу Ян.

Готові сніжинки можна використати як для декорування помешкання, так і для прикрашання ялинки. Така екоіграшка є варіантом досить бюджетним, проте нестандартним. Завдяки прикрасам із соломи новорічне деревце матиме унікальний стильний вигляд.

Більше про майстер-клас з виготовлення сніжинок з соломи – у відеоматеріалі “Файного міста”.

Читайте також: У Тернополі триває організація дозвілля для пенсіонерів: розклад занять на тиждень

Exit mobile version