Тернополяни згуртувалися, аби повернути жінці пенсію, котру вона загубила

Фото з відкритих джерел

Передноворічні дива чи людяність, в існування якої інколи важко повірити? У Тернополі люди згуртувалися в одну мить. А зібрав їх разом прикрий випадок, котрий трапився з місцевою пенсіонеркою. 71-річна Анастасія Василівна загубила пенсію одразу ж, як тільки отримала.

Той день для Анастасії Василівни з Тернополя нічим не відрізнявся від попередніх. Жінка займалася буденними справами, запланувала похід на пошту. Опісля мала намір трішки прикупитися харчами.

Накинувши на плечі курточку, жінка попрямувала на вулицю Живова. Там, у відділенні поштового зв’язку №8, вона радо отримала свої 2 200 гривень і хутко заховала їх до кишені. Та, як з’ясувалося згодом, згорток з грішми потрапив зовсім не туди, а пролетів повз і впав десь на землю.

“Я ось так рукою взяла гроші і поклала до кишені. Я думала так, що поклала, а воно виявилося, що я помилилася. Гроші впали десь на землю, десь біля пошти, я так думаю. Там я їх намагалася покласти до кишені”, – розповіла журналістам “Файного міста” Анастасія Василівна.

Зрозуміла жінка, що кишені порожні, вже в магазині. Коли прийшов час розраховуватися за продукти.

“Я ходила крамницею, взяла необхідні мені продукти. Стала в чергу біля каси. Коли мені касир озвучила суму, я потягнулася рукою до кишені. Вона була застібнута на замок, але в ній грошей не було. Я туди-сюди, а від моєї пенсії і сліду нема. Зрозуміла, що загубила”, – продовжує розповідь пенсіонерка.

Жінка впала у розпач. Та все ж віри у диво не втрачала. Вирішила звернутися до людей з проханням, щоб той, хто, можливо, знайшов згорток з грішми, повернув їй ці кошти.

Розповідь пані Анастасії швидко облетіла простори соцмереж, торкнулася серця багатьох. І хоча до сьогодні ніхто так і не зголосився, що знайшов бабусину пенсію, жінка все ж отримала допомогу від людей. Благодійники поділилися з тернополянкою власними коштами.

“Вирішила допомогти бабусі. Зателефонувала за вказаним у статті “Файного міста” номером і домовилася з бабусею про зустріч.

Сама мала батьків стареньких. Добре знаю, що це таке – виживати їм на одну пенсію. Тож допомагала їм, бо інакше ніяк. А тут дізналася про таке горе у пані Анастасії… Поділилася стільки, скільки могла. Не вважаю свій вчинок чимось таким, чим варто пишатися і про який варто всім розповідати. Добрі справи робляться тихенько, без очікувань чого б то не було навзаєм”, – каже благодійниця пані Алла.

Зазначимо, що людей, які прагнуть допомогти бабусі, відгукнулося багато. Вони гуртуються, організовують збір коштів та домовляються з бабусею про зустріч.

Зауважимо також, що багато хто із краян запитував у коментарях номер банківської карточки бабусі, та у нашій статті ми вказали лише номер телефону. Річ у тім, що пані Анастасія не прагнула, аби їй перераховували на рахунок власні кошти. Жінка хотіла лише повернути загублену пенсію, свої 2 200 гривень. З цієї ж причини у матеріалі не вказане й прізвище бабусі.

“Я дуже розчулена. Я не сподівалася, що так мені допомагатимуть. Все, що я хотіла, то отримати назад свої 2200 гривень. Більше мені не треба. Я лиш сподівалася, що хтось знайшов і поверне. Але бачу, що Бог зі мною. Він показав мені, скільки добрих людей живе у цьому світі. Є ще людяність, є доброта, є диво”, – каже тернополянка Анастасія Василівна.

Більше про історію Анастасії Василівни – у попередньому матеріалі “Файного міста”: У Тернополі пенсіонерка уклінно благає повернути пенсію, котру вона загубила

Отож, дива є. Добрі серця є. Потрібно тільки вірити. Сподіваємося, що люди, які потребують допомоги, обов’язково її отримають. Студія ж “Файного міста” нагадує, що ми початкували проєкт “Світло надії”, у рамках якого розповідаємо про людей, які опинилися у складній ситуації та потребують нашої з вами допомоги.

Якщо вам, вашим близьким чи знайомим потрібна допомога, ви можете написати нам на сторінці “Файного міста” у Фейсбук або ж зателефонувати за номером телефону: 067-799-39-77 або 096-46-097-98.

Читайте також: Безголосі благання Максимка Мельника з Тернопільщини і його тиха розмова очима (Відео)

Exit mobile version