Тернопільські рибалки вийшли на кригу – рятувальники застерігають бути обережними (Відео)

Фото: з відкритих джерел

Зима у розпалі. Вулиці вкриті снігом, однак крига на водоймах ще не зовсім зміцніла. Та не зважаючи на перспективу будь-якої миті опинитися у крижаній воді, ще на зовсім тонку поверхню поспішають рибалки. Такою необачною поведінкою, – кажуть рятувальники, – любителі цього виду відпочинку наражають своє життя та здоров’я на небезпеку.

Аби запобігти лиху, вберегти життя та здоров’я громадян, у Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області вкотре нагадують правила поведінки на льоду:

Якщо Вам все ж необхідно перейти через замерзлу річку, озеро чи ставок – то запам’ятайте, що найкраще це зробити на лижах. При цьому, – стверджують рятувальник, потрібно відстебнути кріплення, а палиці тримати в руках, не накидаючи петлі на кисті, рюкзак слід повісити на одне плече. Якщо лід переходить група людей, то відстань між ними повинна бути не менше 5 м.

При переході по льоду в невідомому місці потрібно взяти палицю, щоб за її допомогою перевіряти міць льоду (якщо від удару палицею з’явиться вода, то необхідно негайно повернутись. Ні в якому разі не перевіряйте лід ногою).

Слід пам’ятати – лід завжди тонший там, де є стік води, ростуть кущі, очерет, де швидка течія, є джерела або впадає струмок.

Рибалкам слід пам’ятати:

У випадку, якщо Ви все ж провалились:

Якщо у Вас на очах під лід провалилась людина:

Читайте також: Двоє жителів Тернопільщини постраждали від негоди

Exit mobile version