У Бучачі руйнується унікальна ратуша (Відео)

Скріншот з відео

У Бучачі, що на Тернопільщині, чимало часу реставрують унікальну пам’ятку архітектути – ратуші, але натомість будівля з кожним днем руйнується все більше.

На думку місцевого активіста Романа Довбенка, ратуша в жахливому стані через відсутність опалення. Реальне становище будівлі він також оприлюднив у відео.

Так наш мер Віталій Фреяк «дбає» про архітектурну спадщину. Багатьом бучаччанам відомо, скільки часу триває реставрація нашої ратуші. Ремонти дороговартісні, списують шалені мільйони. Ця реставрація буде тривати вічно, адже пан Фреяк навіть не умудрився в мінусову температуру увімкнути опалення. Отак сильно дбають про нашу історію, про архітектурну спадщину. Стіни потріскані, промоклі, стовідсотково це спричинить грибок.”

Активіст додає, що на цю проблему має звернути увагу не тільки Україна, а весь світ.

Чому в одних містах навіть громадські туалети вже давно опалюються, а в інших – навіть на цінну архітектурну спадщину місцева влада забиває болт?! Потрібно негайно увімкнути опалення ратуші та поставити на проїзд історичного центру міста обмеження по висоті важкогабаритного транспорту (знаки не працюють).

Більше дивіться у відео.

Exit mobile version