Більше 30-ти одиниць спецтехніки очищали від снігу вулиці Тернополя

В ніч з 23 на 24 грудня на території Тернопільської громади випало чимало опадів, тому на дорогах утворилася ожеледиця. У міськраді повідомили, що цієї ночі більше 30-ти одиниць спецтехніки очищали від снігу дороги та тротуари міста.

Так, місцеві комунальні та дорожні служби працювали у посиленому режимі. Спецтехніка посипала і прогортала проїжджі частини, підмітала, розчищала та обробляла протиожеледними засобами тротуари і пішохідні зони.

Очищали від снігу та ожеледиці, насамперед, магістральні вулиці Тернополя для того, щоб вранці громадський транспорт у звичному режимі і вчасно виїхав на маршрути.

“Напередодні негоди комунальники здійснили попереднє оброблення доріг та тротуарів для уникнення формування так званої «льодової кірки» після випадання опадів у вигляді снігу чи дощу. На вул. Збаразькій, просп. Злуки та вул. Текстильній, якими щодня проходить велика кількість громадського та приватного транспорту, поливали дороги соляним розчином (ропою).
Інтенсивно очищалися тротуари на просп. Степана Бандери; у центрі Тернополя, на просп. Злуки, оброблялися протиожеледними матеріалами – на вул. Лесі Українки, вул. Слівенській, б-рі Д. Галицького, на просп. Злуки, вулицях 15 Квітня і Київській”, – інформує пресслужба мерії.

Нагадуємо, очищення від снігу прибудинкових територій та заїздів до них у Тернополі проводять управителі житлового фонду міста.

У міськраді просять усіх відповідальних за прибирання сумлінно і добросовісно вживати всіх необхідних заходів для створення комфортного і безпечного пересування мешканців будинків. Своєчасне проведення таких робіт запобігатиме утворенню ожеледиці та сприятиме зменшенню рівня травматизму.

Дізнатися, хто відповідальний за ту чи іншу територію у Тернополі, можна, переглянувши Інтерактивну карту відповідальності.

“Для забезпечення належного механізованого утримання прибудинкових територій просимо мешканців житлових будинків утриматися від паркування транспортних засобів у дворах. Прохання також до усіх водіїв не залишати авто вздовж вулиць і в заборонених для цього місцях, щоб не перешкоджати роботі снігоочисної техніки і не створювати аварійних ситуацій””, – додають у міськраді.

Інформацію (з доданим фото) щодо неналежного прибирання дворів, міжквартальних проїздів мешканці Тернополя можна надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, а при виявленні небезпечних ділянок дороги або тротуару, які не прибрані від снігу чи ожеледиці, повідомити на «Гарячу лінію» мерії: +38067 009 1540.

Читайте також: Мокрий сніг і мороз прогнозують синоптики на Тернопільщині з 24 по 26 грудня

Exit mobile version