У Тернопільському гарнізоні зафіксували спалах захворювання на Covid-19 (Оновлено)

Станом на 07.00 годину 24 травня в Збройних Силах України хворіють 62 особи на гостру респіраторну хворобу COVID-19 спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Всього за час пандемії одужали 91 особа та 2 летальних випадки. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебувають 259 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція найближчих три доби — 40 осіб.

За минулу добу зареєстровано чотирнадцять нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Про це повідомляє Командування медичних сил на офіційному сайті Міністерства Оборони України.

“Чотири військовослужбовця Харківського гарнізону перебувають у ізоляторі військової частини. Ще вісім військовослужбовців Тернопільського гарнізону на даний час перебувають в ізоляторі військової частини та найближчим часом будуть евакуйовані до Рівненського військового госпіталю. Стан здоров’я пацієнтів задовільний. Отримують необхідне лікування. Також один військовослужбовець Житомирського гарнізону перебуває на стаціонарному лікуванні у Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ». Стан пацієнта середньої важкості, отримує необхідне лікування. На лікуванні вдома під наглядом медичної служби знаходиться один військовослужбовець (Київський гарнізон). Стан здоров’я пацієнта задовільний. Симптоми захворювання відсутні, – повідомиляє Командування Медичних сил.

Як повідомили у прес-службі 44 окремої артилерійської бригади, інформація про те, що вісім військовослужбовців військової частини захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19 спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, станом на сьогодні не відповідає дійсності. На сьогодні це лише підозри на коронавірусну інфекцію.

“Командування військової частини А3215 повідомляє, що під час проходження тестування особового складу на полігоні, представниками лабораторії Рівненського шпиталю було обстежено особовий склад військової частини.

Тести у декількох військовослужбовців показали позитивний результат, тому було рекомендовано розмістити їх в медичний ізолятор з підозрою на захворювання, а згодом направити на дообстеження у Рівненський шпиталь. Симптоми, які б вказували на хворобу у військовослужбовців були відсутні, температура тіла не перевищувала норми, а стан здоров’я не викликав стурбованості.

Також представниками медичної служби військової частини постійно вживаються заходи, щодо профілактики та недопущення поширення хвороби COVID-19 серед особового складу, а військовослужбовці, які перебувають у Тернополі сьогодні, не вважаються такими, що захворіли на COVID-19. Командування військової частини просить не робити поспішних висновків у встановленні діагнозу не дочекавшись остаточних результатів, а також не сіяти паніки у соцмережах під заголовками повідомлень в окремих ЗМІ.”
Exit mobile version