У Тернопільській МТГ утворять чотири старостинські округи

Фото: мережа Інтернет

У Тернопільській міській територіальній громаді утворять чотири старостинські округи. Таке рішення прийняли на пленарному засіданні 11-ої сесії міської ради.

Відповідно до рішення, депутати визначили території старостинських округів та населені пункти, які до них входять:

  1. Курівецький старостинський округ з центром в селі Курівці, до складу якого входить територія села Курівці;
  2. Малашовецький старостинський  округ з центром в селі Іванківці, до складу якого входить територія  сіл Малашівці та Іванківці;
  3. Чернихівський  старостинський округ з центром в селі Чернихів, до складу якого входить територія сіл  Чернихів, Глядки, Плесківці;
  4. Кобзарівський старостинський округ з центром в селі Кобзарівка, до складу якого входить територія  сіл Кобзарівка, Вертелка, Городище, Носівці.

Нагадаємо, старостинський округ – частина території громади, на якій розташовані один або декілька сільських населених пунктів, з кількістю населення не менше 500 чоловік, визначена міською радою з метою забезпечення представництва інтересів жителів такого населеного пункту (населених пунктів) старостою.

На сесії також затвердили Положення про старосту Тернопільської міської територіальної громади та Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости.

Згідно з документом, кандидатуру старости погодять з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті громадського обговорення ті отримали таку підтримку у старостинському окрузі:

“Громадське обговорення триває протягом 30 календарних днів з дня винесення розпорядження міського голови про проведення громадського обговорення”, – додають у міськраді.

Ознайомитися з Положенням та Порядком проведення громадського обговорення кандидатури старости у Тернопільській міській територіальній громаді можна за посиланням.

Читайте також: Велосипедом до школи: у Тернополі стартував конкурс серед шкіл України

Exit mobile version