Глава УГКЦ і Апостольський Нунцій відвідають Тернопіль

Фото: мережа Інтернет

22 грудня до Тернополя прибудуть Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук та Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Вісвалдас Кулбокас. Божественна Літургія з нагоди заснування Тернопільсько-Зборівській митрополії УГКЦ розпочнеться об 11.00.

“Високодостойних гостей громада вітатиме о 10.30 перед Архикатедральним Собором Тернополя. Божественна Літургія розпочнеться об 11.00. Високопреосвященний архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк запрошує вірних молитовно розділити радість празника та спільно подякувати Богу”, – інформує  пресслужба архиєпархії.

Нагадаємо, цьогоріч Тернопільсько-Зборівській митрополії УГКЦ виповнюється 10 років від дня її заснування. 22 грудня 2011 року у Архикатедрі Тернополя Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, увів на митрополичий престіл Тернополя владику Василія Семенюка. Під час Божественної Літургії, в якій взяли участь архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський Нунцій в Україні, архиєпископи і митрополити РКЦ, 25 архиєпископів, митрополитів та єпископів УГКЦ з України та закордону, представники православної церкви, було проголошено декрет про створення Тернопільсько-Зборівської митрополії.

Exit mobile version