Громадський транспорт однієї з громад Тернопільщини перевірять на наявність ліцензії

Фото з відкритих джерел

У Теребовлянській територіальній громаді проведуть комісійні виїзні обстеження з питань ліцензування перевізників, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Причиною запровадження перевірок є невтішна статистика ДТП.

На обов’язковості придбання ліцензій перевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів без дозвільних документів, наголосив Теребовлянський міський голова Олег Продан. За словами очільника, нелегальні перевезення – це загроза життю і здоров’ю пасажирів, а легалізація зайнятості – це перш за все надходження в місцевий бюджет.

Олег Продан доручив комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення провести виїзні обстеження.

Останнім часом на українських дорогах почастішали дорожньо-транспортні пригоди за участі громадського транспорту (автобусів, маршрутних таксі). Причин аварій чи нещасних випадків є багато. Проте досить важливим фактором є нелегальні перевезення. У розумінні держави нелегальний перевізник – це той, хто працює без ліцензії (або отримав ліцензію на нерегулярні перевезення, а сам займається регулярними), приховує свої доходи та не платить податки. Нелегальні пасажирські перевезення – це недоотримання коштів бюджетом та пенсійним фондом за рахунок несплачених податків та соціальних внесків, але передусім – це порушення наших з вами прав бути комфортно і безпечно перевезеними, нехтування елементарними правилами безпеки”, – зазначив Олег Продан.

Також Теребовлянський міський голова розпорядився здійснити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо необхідності дотримання ними норм чинного законодавства стосовно прав і гарантій найманих працівників, серед фізичних осіб-підприємців – щодо легалізації зайнятості найманих працівників для одержання соціальних пільг та компенсацій в повному обсязі згідно чинного законодавства.

Читайте також: У Тернополі евакуювали 5 авто, що заважали роботі снігоочисної техніки (Фото)

Exit mobile version