На Тернопільщині півсотні водіїв порушили правила перевезення небезпечних вантажів

Фото: мережа Інтернет

На дорогах Тернопільщини посилено працюють спеціально сформовані мобільні групи. Перевіряють водіїв транспорту, що перевозить паливно-мастильні речовини, на дотримання вимог з транспортування небезпечних вантажів.

“Тернопільські патрульні проводять спільні відпрацювання зі спеціальними службами з метою перевірки дотримання вимог законодавства щодо перевезення небезпечних вантажів.

Спеціально сформовані мобільні групи в складі патрульних поліцейських, працівників управління стратегічних розслідувань та податківців здійснюють посилений контроль за транспортними засобами, які перевозять паливно-мастильні речовини. Інспектори перевіряють наявність усіх дозвільних документів, спеціальних ємностей і цистерн для перевезення визначених вантажів та дотримання інших, передбачених законом спеціальних норм, визначених для цієї категорії вантажів”, – повідомили у Патрульній поліції Тернопільської області.

За результатами перевірок патрульні винесли 50 постанов за ст. 132-1 КУпАП – порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами.

За порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами передбачено покарання, у вигляді штрафу. Водіям доведеться сплатити тридцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Посадовим особам, відповідальним за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, уповноваженим з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів – сорок неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: На дорогах Тернопільщини запрацювала система WiM: скільки платитимуть водії за перевантаження фур

Фото: Патрульна поліція Тернопільської області

Exit mobile version