Знакова подія: у Тернополі Одеська кіностудія та Асоціація кінокомісій України підписали меморандум про співпрацю

22 травня у Тернополі відбулася знакова подія в історії краю – Одеська кіностудія та Асоціація кінокомісій України підписали меморандум про співпрацю. Таке рішення допоможе визначити ефективні форми створення спеціалізованих програм підтримки фільмів у регіоні та залучення міжнародних та національних кіноагентів на локальний рівень. У зв’язку з цією подією Тернопіль відвідав голова правління Одеської кіностудії Андрій Осіпов.

Тернопіль співпрацює з Одеською кіностудією продовж останніх кількох років. Підписання меморандуму про співпрацю між Асоціацією кінокомісій України та Одеською кіностудією – новий етап співробітництва.

Підписання цього меморандому – це є старт для розвитку регіональної співпраці кінокомісій України та Одеської кіностудії. Ми б хотіли розвинути приклад співпраці співробітництва Одеської кіностудії та Тернопільської кінокомісії. Результатом такої співпраці є чотири повнометражні фільми. Особлива гордість до 2020 року – фільм “Фортеця Хаджибей”, який має вийти на екрани 14 жовтня“, – каже голова Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра.

Одеська кіностудія є однією з найстаріших кіностудій. Вона відома не лише у багатьох куточках нашої країни, а також далеко за її межами. За свою багаторічну історію кіностудія створила велику кількість популярних фільмів, які по праву давно вважаються справжніми шедеврами вітчизняного кіно. Сьогодні колектив кіностудії прагне відродження колишньої слави на основі прекрасних традицій і наступних поколінь.

“Дуже приємно, що Одеська кіностудія, як одна з найстаріших кіностудій світу, має свою сторінку, друзів та активних людей й у Тернополі. Місцева влада висловлює нам свою підтримку у кінопроектах. Цього року ми представляємо фільм “Фортеця Хаджибей” – режисер Костянтин Коновалов, сценарист – Євгеній Тимошенко. Одним із виробників є Тернопільська кінокоміся. Запрошуємо всіх на перегляда фільму”, – каже керівник Одеської кіностудії Андрій Осіпов.

До слова, фільм “Фортеця Хаджибей” – робота Одеської кіностудії на честь свого 100-річного ювілею та грузинської Georgian International Films LLC. Автор сценарію – Євген Тимошенко. Режисером картини став Костянтин Коновалов.

У центрі сюжету – події XVIII століття, протистояння Османської імперії і Росії в Північному Причорномор’ї. Третьою стороною конфлікту стає Задунайська Січ, яка намагається вистояти в цій нещадній війні. Комендант фортеці Хаджибей Ахмет Паша захищається до останнього, однак після взяття фортеці російською армією він виявляється в темниці. Його дочка Фатіма готова на все, щоб врятувати батька.

У ролі Ахмета Паші – Юрдаер Окур, відомий за серіалами Досить і Захисник. Роль його дочки Фатіми зіграє дебютантка Дерен Талу, яка спеціально для фільму початку вивчення російської мови.

Exit mobile version