СБУ відреагувала на заяву ФСБ про затримання “українських агентів” в Росії, начебто завербованих на Тернопільщині

Фото ілюстративне// Джерело: СБУ

У ФСБ заявили, що в Росії начебто затримали “українських агентів”, які готували теракт. За їхньою інформацією, затримані нібито зізналися у тому, що були завербовані співробітником управління СБУ у Тернопільській області.

На повідомлення російської ФСБ відреагували у Службі безпеки України. В СБУ зазначили, що такі заяви варто розглядати виключно через призму гібридної війни. Тому це може бути фейком.

Подібні заяви ФСБ РФ варто розглядати виключно через призму гібридної війни, в якій інформаційна пропаганда та розповсюдження фейків мають визначну роль”, – повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Артем Дехтяренко також додав, що одне з головних завдань СБУ – протидія розвідувально-підривній діяльності іноземних спецслужб саме на території України. За його словами, за 9 місяців цього року СБУ викрила близько 50 таких агентів, двох із них – “на гарячому”, під час спроби вчинення диверсійно-терористичних актів.

Зокрема, у листопаді СБУ викрила співробітників ФСБ, які здійснили понад 5 тисяч кібератак на держоргани нашої країни. Поіменно встановили офіцерів ФСБ, а також перехопили їхні розмови.

“Очевидно, що це велика репутаційна втрата для ФСБ, яка вкотре прагне дискредитувати українську спецслужбу фейками, – наголосив Артем Дехтяренко.
Exit mobile version