У Тернопільській громаді знизилась захворюваність на Covid-19

3 грудня у Тернополі під час чергового онлайн-засідання міського оперативного штабу для боротьби з коронавірусом надали актуальні дані щодо епідеміологічної ситуації у громаді та розповіли про стан завантаженості ліжок у лікувальних закладах міста.

За словами очільника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василя Даньчака, у Тернопільській громаді впродовж останніх трьох тижнів спостерігається спад рівня захворюваності на COVID-19. Зокрема, за останній тиждень захворюваність зменшилась на 22%.

“Станом на 630-й день карантину у закладах охорони здоров’я перебуває 191 пацієнт з COVID-19, а за останню добу госпіталізовано 14 нових хворих, – розповідає Василь Даньчак. – Загалом у тернопільських лікувальних закладах розгорнуто 360 ліжок для лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Середня завантаженість ліжок на сьогодні становить 51-53%”

Станом на ранок 3 грудня, у лікарнях Тернополя перебуває 184 хворих на COVID-19:

Василь Даньчак наголосив, що завдяки активній вакцинальній кампанії у громаді помітно знизився рівень захворюваності.

“На сьогодні першу дозу вакцини отримали 49,6% мешканців Тернополя, а дві дози – 33-34%. Загалом від початку вакцинальної кампанії проведено понад 181 тисячу щеплень. В середньому за добу наші пункти вакцинації та мобільні бригади проводять від 1000 до 1500 щеплень. У місті працює шість пунктів та центрів вакцинації, де проводиться щеплення усіма наявними в Україні вакцинами. Також мобільні виїзні бригади вакцинують організовані колективи чисельністю понад 30 осіб”

Нагадаємо, що жителі громади можуть попередньо записатися на вакцинацію на сайті ttps://www.medical.te.ua/ua/

Отримати консультацію щодо вакцинації, термінів ревакцинації, місця проведення вакцинації та графіку роботи центрів вакцинації населення можна за телефоном гарячої лінії +380678811066.

Читайте також: Covid-19 на Тернопільщині: за добу медики зафіксували 335 нових хворих і 9 смертей

Exit mobile version